Ro Ru En Suport: 022 74 93 18     068371117  info@edituraprut.md Descarca Catalogul Descarca Oferta
empty
Toate Știrile editurii Concursuri Autori, ilustratori
04 Dec 2018
Daruri de la Moș Nicolae pentru copiii cuminți Ore numărate au rămas până la sosirea bunului și darnicului Moș Nicolae, iar copiii sunt în așteptarea magiei. În fiecare an, darurile lăsate în ghetuțele micuților sunt pline de surprize. Oare ce le pregătește Moșul de această dată? Librăria BookStore ne sugerează că, alături de tradiționalele dulciuri, cel mai frumos cadou pentru copiii cuminți este o carte. Ba chiar și pentru cei care merită câte o nuielușă... Pentru că o carte aleasă cu grijă cu siguranță îl va transforma pe micul poznaș într-un copil... CU MINTE (sic!) 

Iată 10 recomandări de lecturi ce îi vor introduce deopotrivă pe copii și părinți într-o lume mai bună, a poveștilor.

 

24 de povești în așteptarea Crăciunului

Repovestire: Anne Lanoe
Editura Curtea Veche
E o carte magică în care sunt adunate marile basme din folclorul internaţional, dar şi celebrele poveşti ale lui Hans Christian Andersen, Charles Dickens sau ale Fraţilor Grimm, însoţite de ilustraţii vii şi strălucitoare. Vă veţi întâlni cu personaje de neuitat, cum ar fi bătrânul Scrooge, Spărgătorul de Nuci, Fetiţa cu chibrituri, Cântăreţul din Hamelin, Kaştanka, cei trei Magi ori Sfântul Nicolae. Bucuraţi-vă de Crăciun alături de cei dragi!
 

Țup. Imposibil e doar un cuvânt

Autor: Alex Donovici
Editura Curtea Veche
Curajul nu depinde de cât de mare ți-e trupul, ci de cât de mare ți-e sufletul. De acest lucru s-au convins toate animalele pădurii, atunci când, spre marea lor surpriză, lumea lor a fost salvată de micuța ciocârlie Țup, cea cu piciorușele scurte și fără de aripi. Din această poveste copiii învață ce se poate întâmpla atunci când te lupți pentru cei dragi, când perseverezi în fața obstacolelor și nu-i judeci pe ceilalți după aparențe: totul devine posibil.
 

Bufnița care se temea de întuneric
Autor: Jill Tomlinson
Editura Nemira
O carte emoționantă și educativă, cu numeroase întâmplări hazlii din lumea animalelor. Buf, un pui de bufniță de hambar, e asemenea oricărui alt pui de bufniță, mai puțin într-o privință: îi este tare frică de întuneric. „Întunericul e urât”, spune el, și refuză să meargă la vânătoare cu părinții săi. După ce l-a ascultat răbdătoare, mama-bufnița îl sfătuiește să iasă din cuib și să afle mai întâi ce înseamnă întunericul și dacă este cu adevărat urât. Buf descoperă astfel ca întunericul poate fi în multe alte feluri și că trebuie mai întâi să cunoști un lucru și abia apoi să hotărăști dacă e urât sau nu.
 

O gamă întreagă de emoții și sentimente
Autori: Jennifer Moor-Mallinos, Gustavo Mazali
Editura ARC
Stări, emoții și sentimente... Omul e încercat de mai multe trăiri. Unele dintre acestea sunt pozitive, altele – negative. Această carte prezintă 44 de emoții și sentimente pe înțelesul copiilor. Micuții vor învăța afla cât e de necesar să ne cunoaștem emoțiile și sentimentele, pentru a ști cum să ne comportăm atunci când le trăim.


Aiurea-n tramvai
Autor: Adina Rosetti
Editura Curtea Veche
Anton se ceartă tot timpul cu sora lui mai mare şi foloseşte cuvinte... nepotrivite. Asta până ajunge într-o lume a vorbelor cu adevărat anapoda, unde tot ce se spune îşi pierde sensul obişnuit, generând o realitate bramburită în care se întâmplă tot soiul de ciudăţenii. Împreună cu noii săi prieteni – Maţe-Fripte, Zgârie-Brânză şi Linge-Blide –, Anton porneşte în căutarea conducătorului Ţării Cuvintelor Anapoda. Cei patru prieteni vor trece prin cele mai neobişnuite aventuri, în acea ţară cu totul pe dos, dar plină de haz, unde cele mai importante lucruri se învârt în jurul cuvintelor.
 

Povești cu tâlc
Editura GAMA
Părinții care își doresc deopotrivă să se bucure de farmecul poveștilor citite înainte de culcare, dar și să ofere copiilor lor un prilej extraordinar de învățare, pot alege această carte ce cuprinde  mai multe „povești cu tâlc”, din care micuții vor învăța despre bunătate, sinceritate, modestie, cumpătare și generozitate.
 

Flora Iute-ca-Săgeata. Cumplitele vrăjitoare ale vremii
Autor: Eleni Livanios
Editura Univers Enciclopedic
Faceţi loc, soseşte Flora, cea mai rapidă zburătoare pe mătură din Valea Trandafirilor Vrăjiţi! Vremea din Orăşelul Trandafirilor Vrăjiţi a luat-o razna! Poleiul, furtunile şi inundaţiile dau peste cap viaţa Florei şi a prietenilor ei. Cel mai rău este pentru zânişoare — mici făpturi delicate, ale căror căsuţe atârnate de ramuri în Pădurea de mesteceni au fost spulberate de vânt. Flora e sigură că aici este mâna arţăgoaselor vrăjitoare ale vremii. Dar cum ar putea să fie potolite acestea?
 

Decebal și un solomonar misterios
Autor: Simona Antonescu
Editura Nemira
Suntem în anul 105. Trupele romane se pregătesc să treacă Dunărea pe podul făcut de Apollodor din Damasc pentru a cuceri Dacia. Aici își încep Ilinca și Călin călătoria fabuloasă prin trecutul țării. Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu, cu ilustrații de Alexia Udriște-Olteanu este o serie de romane care-i va familiariza pe micii cititori cu istoria românilor. Cărțile din serie vor prezenta istoria României prin ochii a doi frați gemeni, Ilinca și Călin, care găsesc în podul casei un manuscris (magic) cu ajutorul căruia se pot întoarce în timp.

 
Bebe știe! Noțiuni matematice
Editura GAMA
 
Bebe știe! Noțiuni matematice se bazează pe binecunoscuta metodă Shichida, un program de învățare accelerată creat de profesorul japonez Makoto Shichida, care presupune folosirea flashcardurilor pentru stimularea bebelușilor. Pachetul conține flashcarduri din carton rezistent, cu colțuri rotunjite, pe care sunt imprimate 48 de imagini care ilustrează diverse concepte matematice: numere, culori, corpuri geometrice, noțiuni opuse.
 
Găsiți aceste titluri pe www.bookstore.md și în librăriile BookStore. Cărțile se livrează gratuit în municipiul Chișinău, în cel mult 24 de ore.

© Copyright Editura Prut 2015  |  Termeni  și condiții Developed by: WebConsulting.md