Ro Ru En Suport: 022 74 93 18     068371117  info@edituraprut.md Descarca Catalogul Descarca Oferta
empty
Toate Știrile editurii Concursuri Autori, ilustratori
04 Dec 2015
Top 10 cărți bune pentru desaga lui Moș Crăciun Ne aflăm în plină lună a cadourilor, iar cei mai nerăbdători în așteptarea Moșului sunt, fără îndoială, copiii. De altfel, cei mici sunt primii la care ne gândim atunci când ne întocmim bugetul de sărbători, din dorința de a le reda pe deplin magia Crăciunului. Încercăm să găsim cele mai bune daruri pentru ei, nu foarte scumpe, dar care să-i surprindă în mod plăcut și să le mențină entuziasmul pentru ceva timp. V-ați gândit că o carte ar putea fi cadoul perfect cu această ocazie? Dacă este corect aleasă, potrivită vârstei și nivelului de interese, aceasta i-ar putea reda copilului o bucurie fără margini. Este un bun prilej de a-i cultiva micuțului plăcerea lecturii, dar și de a-l face să înțeleagă că o carte este o valoare în sine.

Noi am întocmit un top al cărților bune pentru desaga lui Moș Crăciun, pe care le găsiți pe www.edituraprut.md. (Să nu uităm ceva important  până pe 30 decembrie beneficiați de reduceri de preț de până la 50%). 

1.     Casa, Castelul, În lumea zânelor (4-12 ani). Vom începe topul nostru cu o colecție superbă de cărți cu autocolante, destinate copiilor creativi. Micuții vor avea parte de ore de distracție și vor putea inventa propriile povești. Cărțile conțin sute de autocolante cu locuitori ai castelului, ai casei sau cu personaje din lumea feerică a zânelor. Zeci de pagini desfășurate cu încăperi diferite, săli de bal, cabinete, dormitoare, biblioteci, bucătării, sufragerii urmează să fie mobilate și să prindă viață cu ajutorul micilor creatori de povești. Ei au la îndemână autocolante cu obiecte de mobilier, decorațiuni, flori, păsări, jucării, animale, cărți de magie și multe altele.
2.     Dansul oamenilor de zăpadă (5-10 ani). Cu această carte, copilul va avea parte de o experiență minunată, creând și decorând niște oameni de zăpadă în zilele sărbătorilor de iarnă. Acest joc îi va oferi clipe de amuzament și bună dispoziție, dezvoltându-i totodată creativitatea și imaginația. 
3.     Ce animale trăiesc la fermă? și Ce animale trăiesc în Africa? (3-6 ani) – cel mai bine vândută colecție în ultimii trei ani – acum reeditată și îmbunătățită. Cărțile conțin câte o poveste captivantă cu și despre animalele de la fermă sau din Africa. Micuțul le va putea învăța din superbele desene, dar le va și auzi datorită celor 30 de butonașe sonore inserate în carte. Copilul se va distra apăsând pe butonașe și ascultând glasurile animalelor, în timp ce dumneavoatră îi veți citi povestea.
4.     Semaforul magic (5-7 ani) – o carte interactivă, tot din categoria cărților cu sunete. Copilul se va distra ore în şir, conducând cinci maşini speciale. Dar, ca să conducă frumos şi corect, trebuie să înveţe regulile şi semnele de circulaţie. Cartea conţine cinci planşe de joc, cinci maşini speciale încorporate, precum şi un semafor cu lumini şi 10 butonaşe cu sunete. Cu ajutorul acestora, copilul va rezolva sarcinile din trafic.
5.     Prima mea carte-pian (3+) Aţi descoperit în copilul dumneavoastră un mic artist? Cântă prin casă şi îl fascinează instrumentele muzicale? Atunci aveţi nevoie de această carte pentru a-l face fericit. Copilul va cânta la pian şi cu vocea urmărind notele muzicale sau cifrele de sub portativ. Modulul electronic include 10 melodii cunoscute preînregistrate şi şase instrumente clasice. Micuţul artist poate chiar să compună propria melodie şi să o înregistreze.
6.     10 povești hazlii pentru copii zglobii cu și despre pirați  și 10 povești hazlii pentru copii zglobii cu și despre zâne și vrăjitoare (5-8 ani) – două cărți cu povești moderne, captivante. Micii cititori vor străbate neobișnuita lume a extraordinarelor și surprinzătoarelor aventuri ale neînfricaților pirați sau universul misterios și fermecător al uimitoarelor vrăjitoare și al minunatelor zâne.
7.     Marea carte a jocurilor (5-7 ani). Această carte conţine 39 de jocuri interesante şi populare, de care se poate bucura întreaga familie. Copilul se va distra jucând dame cu tata, descoperind o nouă planetă împreună cu mama, rezolvând careuri de cuvinte încrucişate, puzzle-uri sudoku sau făcând diferite activităţi de unul singur.
8.     Zoo ABC (3-6 ani). Cărţile din această colecţie, ilustrate expresiv, au forma animalelor pe care le prezintă. Informaţiile cu caracter enciclopedic răspund la întrebările cele mai curioase ale fiecărui copil: cum arată un elefant, un hipopotam, un tigru sau un urs, unde şi alături de cine trăieşte, ce mănâncă, ce caraceristici mai neobişnuite sau surprinzătoare are. Dacă ”animalele” vor fi sprijinite pe cele patru lăbuţe, atunci cărţile vor lua forma unor jucării.
9.     Biblioteca pentru toți copiii  (10 +) Nu vom uita de copiii mai măricei. Această colecție cuprinde capodopere ale literaturii române și universale, romane destinate elevilor de gimnaziu sau de liceu și, de ce nu, chiar adulților, care doresc să se delecteze cu o carte bună în serile din vacanța de iarnă.
10.  Scrisori către Moș Crăciun  (5-10 ani). Topul nostru nu ar fi corect fără acest set de excepție. E adevărat, nu va fi un dar de la Moșul în persoană, dar va pica numai bine cu două săptămâni înainte de seara magică, pentru ca scrisoarea celui mic sa ajungă în timp util în căsuța poștală a darnicului destinatar. Copilul va trăi emoția întocmirii celui mai miraculos răvaș, găsind aici tot de ce are nevoie pentru o scrisoare frumoasă: foi, plicuri, abțibilduri strălucitoare, pix, creion, radieră. Iar pentru serile magice în familie, setul oferă o poveste despre Moș Crăciun. Ce poate fi mai frumos?
 
© Copyright Editura Prut 2015  |  Termeni  și condiții Developed by: WebConsulting.md