Ro Ru En Suport: 022 74 93 18     068371117  info@edituraprut.md Descarca Catalogul Descarca Oferta
empty
Toate Știrile editurii Concursuri Autori, ilustratori
06 Nov 2015
Ce cărți le oferim copiilor în funcție de vârstă Cunoaștem foarte bine cât de importantă este lectura pentru copii și care este rolul cărților în dezvoltarea acestora. Cititul le dezvoltă copiilor vocabularul, creativitatea, puterea de concentrare, capacitatea cognitivă, empatia. Specialiștii recomandă familiarizarea micuților cu cartea încă de la vârste foarte fragede. Așa că niciodată nu e prea devreme să le citești. De multe ori însă, părinții întâmpină dificultăți atunci când trebuie să cumpere o carte pentru copilul lor. Este foarte important ca aceasta să fie potrivită vârstei, nivelului de înțelegere și de interes al micuțului. Editura PRUT vă vine în ajutor cu unele recomandări.
 
0-1 an
Unii psihologi afirmă că bebelușii asociază cu muzica poveștile citite înainte de somn, calmându-i. Așa că o poveste citită micuțului atunci când trebuie să-l duceți la culcare face minuni. În plus, rostită cu regularitate, povestea se întipărește în memoria bebelușului, iar atunci când va mai crește și i-o veți reciti arătându-i și ilustrațiile ce o însoțesc, va radia de fericire. Vă recomandăm, pentru această perioadă, orice volum din categoria Povești.

http://edituraprut.md/shop/item/index/200/ 
 
1-3 ani
Mai târziu, după împlinirea vârstei de un an, copilul poate avea deja contact fizic cu cartea. Acum trebuie să alegeți cărți care să le antreneze atenția și interesul – pot fi cărți-jucării, cărți cu sunete, cu ilustrații viu colorate, însoțite de texte scurte, distractive, sau versuri ușor de memorat. Editura PRUT vă recomandă colecțiile „Să crești mare!” „Primii pași”, cartea sonoră „Semaforul magic”.

http://edituraprut.md/shop/shop_item/index/199/data-param_1584:1789
http://edituraprut.md/shop/shop_item/index/199/data-param_1584:1938

http://edituraprut.md/shop/item/index/217/
 
3-5 ani
După vârsta de 3 ani, copilul devine extrem de curios, dorește să afle lucruri noi, pune multe întrebări despre lumea înconjurătoare. Poveștile și cărțile educative potrivite vârstei îi vor satisface curiozitatea și pofta de noutate. Puteți să le citiți oricând – înainte de culcare, într-un moment al zilei când doriți o pauză de la activitățile de rutină (acesta fiind un moment ideal de comunicare și apropiere emoțională între dumneavoastră și cel mic) sau oricând copilul dorește. Între 3 și 5 ani, el își dezvoltă foarte bine abilitățile cognitive, arătând interes pentru cărțile interactive, care îi antrenează logica, gândirea și creativitatea. Recomandările noastre: colecțiile „Cele mai frumoase povești clasice”, „Mici, dar folositoare”, „Cele mai frumoase povești cu autocolante”, „Zoo ABC”,  colecția de cărți cu autocolante „Casa”, „Castelul”, „În lumea zânelor”.

http://edituraprut.md/shop/shop_item/index/200/data-param_1584:1769
http://edituraprut.md/shop/shop_item/index/200/data-param_1584:1892
http://edituraprut.md/shop/shop_item/index/200/data-param_1584:1941
http://edituraprut.md/shop/shop_item/index/211/data-param_1584:1892
http://edituraprut.md/shop/shop_item/index/206/data-param_1584:1994
 
5-7 ani
După vârsta de 5 ani, copilul se pregătește de școală, începe să citească primele cuvinte, să contureze literele și cifrele, face deja conexiuni logice. Este timpul potrivit să-i cumpărați cărți educative și caiete de activități pentru preșcolari. Iată recomandările noastre: colecția „Citește și scrie” , caietele pentru preșcolari „Matematică”, „Ne pregătim pentru scriere”, „Cunoaștere și descoperire”. 

http://edituraprut.md/shop/shop_item/index/211/data-param_1584:1940 
http://edituraprut.md/shop/shop_item/index/211/data-param_1584:1943

Poveștile, de asemenea, nu trebuie să dispară din biblioteca micuțului. Ba chiar, la această vârstă, el va începe să le citească singur. Noi îi punem la dispoziție colecția „Știu să citesc”, ce cuprinde 10 povești clasice repovestite pe înțelesul copiilor care fac primi pași în lumea lecturii. Astfel, propozițiile sunt scurte, iar cuvintele – simple, alese din fondul lexical principal al limbii române.

http://edituraprut.md/shop/shop_item/index/200/data-param_1584:1886
 
Editura PRUT are și cărți pentru activitățile de familie. Acestea îmbină minunat informaţii interesante pentru cei mici cu jocul şi distracţia și sunt potrivite pentru orice vârstă. Recomandrile noastre: „Marea carte a jocurilor”,  „Jocuri de călătorie”, „Șahul”, „Bătălie navală”, „Prima mea carte-pian”.

http://edituraprut.md/shop/item/view/8821
http://edituraprut.md/shop/item/view/8730
http://edituraprut.md/shop/item/view/8729
http://edituraprut.md/shop/item/view/8824
http://edituraprut.md/shop/item/index/212/

Puteți accesa www.edituraprut.md, unde găsiți o mare diversitate de titluri pentru copiii de toate vârstele.
© Copyright Editura Prut 2015  |  Termeni  și condiții Developed by: WebConsulting.md