Ro Ru En Suport: 022 74 93 18     068371117  info@edituraprut.md Descarca Catalogul Descarca Oferta
empty
Toate Știrile editurii Concursuri Autori, ilustratori
29 Jun 2018
"Poezie, Eros și Putere", premiată de Uniunea Scriitorilor Cartea „Poezie, Eros și Putere”, Editura Prut , i-a adus autoarei, Maria Pilchin, premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova la categoria Eseu, Critică și Istorie literară pentru anul 2017. Un premiu neașteptat, un premiu care mă creditează, mă încurajează și mă responsabilizează!”, le spune scriitoarea cititorilor săi.

Maria Pilchin și-a propus să transmită publicului o profundă meditație asupra celor trei concepte, o analiză a influenței iubirii și puterii asupra poeziei. 
„M-am apropiat de o temă destul de delicată, dragostea, pe de o parte, iar pe de altă parte poezia de dragoste. Am încercat să redau felul în care puterea a încercat să controleze intimitatea oamenilor de artă, în special, a scriitorilor şi poeţilor şi poezia ca o refulare cu ajutorul cărei poetul scăpa de anumite frustrări”, spunea Maria Pilchin într-un interviu.

Cartea a fost editată cu sprijinul Ministerului Culturii al Republicii Moldova.

Maria Pilchin este profesoară universitară, cercetătoare, critic literar, poetă, membră a Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova și a Uniunii Scriitorilor din România. A debutat în calitate de critic literar în 2013 și în poezie în 2015. Poemele și prozele sale au fost traduse în franceză, engleză, spaniolă, rusă, ucraineană, catalană și azerbaidjană.
© Copyright Editura Prut 2015  |  Termeni  și condiții Developed by: WebConsulting.md